top of page

Тренінг у рамках проєкту "Психологічна та емоційна підтримка та поліпшення громадських служб психічного здоров’я» для співробітників соціальних служб Горохівської міської територіальної громади

15 вер. 2022 р.

Потреба в отриманні психологічної та психосоціальної допомоги серед українців зростає, на жаль, з кожним днем війни. Міністерство охорони здоров’я прогнозує, що через війну психологічної допомоги загалом потребуватимуть близько 15 мільйонів українців.
Для реагування на цей виклик 15 вересня психологом Центру професійного розвитку педагогічних працівників, старшим психологом проєкту «Психосоціальна і емоційна підтримка та поліпшення громадських служб психічного здоров’я», який реалізовується Асоціацію інноваційної та цифрової освіти за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», Мариною Сокол, спільно зі проєктним менеджером Горохівської міської ради, Тетяною Янюк, було організовано та проведено тренінг для співробітників соціальних служб Горохівської міської територіальної громади.
Під час заходу психолог поділилась особливостями надання першої психологічної допомоги, вказала на те чого не варто робити спеціалістам, які надають допомогу людям які переживають кризові події. Також учасники заходу мали можливість попрактикувати надання ППД у рольовій грі.

Також організаторка розповіла про безплатне навчання щодо першої психологічної допомоги за моделлю змішаного навчання (blended learning), яка містить в собі в себе мультимедійні курси у міжнародному форматі SCORM, кращі світові кейси та практичні тренінги, під час яких освітяни, соціальні працівники та державні службовці опанують техніки діагностики психологічного стану дітей та дорослих за міжнародними стандартами та методиками, які визнані у багатьох країнах світу, а також отримають інші знання, що дозволять їм забезпечувати першу психологічну допомогу у своїх громадах.
Посилання на курси:
- для соціальних працівників https://hromada.academy/courses/kurs-dlya-socialnihpracivnikiv-persha-psihologichna-dopomoga-dlya-doroslih

Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
bottom of page