top of page

Тренінги для психологів та соціальних педагогів

2 трав. 2022 р.

З огляду на існуючу загрозу психічному здоров’ю учасників освітнього процесу з метою навчання фахівців, які будуть долучені до надання психологічної допомоги дітям, їхнім батькам та педагогам в умовах війни Центром професійного розвитку педагогічних працівників організовано серію тренінгових занять.

03.05.2022 року відбулась перша зустріч, на яку були запрошені практичні психологи та соціальні педагоги закладів загальної середньої освіти (ЗЗСО), закладів дошкільної освіти (ЗДО), інклюзивно-ресурсного центру (ІРЦ) та психолог Горохівського психоневрологічного інтернату.

Тренінгові заняття проводяться за програмою: «Діти та війна: навчання технік зцілення», яка була розроблена в рамках співпраці Інституту психіатрії (Лондон, Велика Британія) та Центру кризової психології (Берген, Норвегія). Навчальна методика розроблена на основі доказового когнітивно-поведінкового підходу терапії посттравматичних розладів у дітей. Дану методику апробовано у низці країн, що були охоплені війною чи постраждали від природних стихійних лих (Греція, Туреччина, Шрі-Ланка, Косово, Сирія тощо), а з 2014 року почали застосовувати в Україні. Досвід фахівців показує, що дана програма ефективна у роботі з дітьми від 7 років та дорослими і дає гарні результати у профілактиці ПТСР.

Загалом психологи відвідають 7 тренінгових зустрічей, працюватимуть у двох групах, тренерами в яких є Марина Сокол (психолог ЦПРПП) і Мар’яна Козош (практичний психолог Холонівської гімназії та корекційний педагог Горохівського ліцею №1 ім. І.Я.Франка), та Мар’яна Давидюк (практичний психолог Горохівського ліцею №1 ім. І.Я.Франка, психолог ЗДО «Сонечко») і Оксана Фесенко (практичний психолог і соціальний педагог Горохівського ліцею № 2).

Робота у таких групах дасть можливість фахівцям психологічної служби здобути нові знання, вдосконалити свої вміння і освоїти нові, дієві техніки роботи з людьми, що постраждали внаслідок пережитих подій війни та переселення.

Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
bottom of page