top of page

Супервізія в дії

15 груд. 2021 р.

В умовах реалізації завдань Нової української школи одним із інструментів професійної підтримки та розвитку педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти є супервізія. Метою супервізії є консультування та наставництво з питань коригування освітнього процесу відповідно до завдань Нової української школи. Спеціалісти допомагають вчителям долати професійні труднощі, протидіяти стресу, запобігати професійному вигоранню та зміцнювати позитивну самооцінку.
Супервізорами в нашій області є 31 фахівець, а саме: тренери-педагоги Нової української школи, працівники відповідних кафедр Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти, інших установ, які у 2019 році пройшли навчання та отримали сертифікати.
На виконання наказу Міністерства освіти і науки України № 1313 від 18.10.2021 «Деякі питання організації та проведення супервізії», типового Положення «Про проведення супервізії впровадження Концепції «Нова українська школа», листа Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти № 955/02 – 10 від 27.09.2021 та з метою якісного здійснення комплексу заходів з професійної підтримки педагогічних працівників в умовах роботи Нової української школи, на запрошення Центру професійного розвитку педагогічних працівників Горохівської міської ради 16 грудня 2021 року супервізором Волинської області Вілюк Світланою Миколаївною, вчителем початкових класів ЗЗСО «Борочичевський ліцей» Мар’янівської селищної ради, було проведено супервізію на тему «Формувальне оцінювання вмінь і компетентностей учнів: інструменти і методика використання». Учасниками заходу були 22 учителі 4 класів, які працюють відповідно до Концепції «Нова українська школа».
Світлана Миколаївна ознайомила педагогів із вимогами формувального оцінювання як інтерактивним оцінюванням прогресу учнів, що дає змогу вчителю адаптувати освітній процес, підтримати навчальний поступ учнів, формувати в дитини впевненість у собі, підтримувати бажання навчатися та прагнути максимально можливих результатів. Вона як наставник і консультант надала ґрунтовні рекомендації щодо особливостей оцінювання школярів початкових класів у 2021-2022 навчальному році.

Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
bottom of page