top of page

Семінар по роботі з дітьми з особливими освітніми потребами, які мають порушення мовлення

1 лист. 2023 р.

01 листопада 2023 року в освітньому просторі «Горохів Хаб» відбувся семінар-практикум «Основні напрями та методи логопедичної роботи з дітьми з особливими освітніми потребами, які мають порушення мовлення».
Дана зустріч була організована відповідно до плану роботи Центру професійного розвитку педагогічних працівників Горохівської міської ради та у рамках співпраці з Інклюзивно-ресурсним центром.
З вступним словом до всіх присутніх звернулась директор ЦПРПП Ірина Гарбар, яка познайомила учасників заходу з можливостями професійного розвитку та представила спікерів, якими були Світлана Петрівна Лич – директор ІРЦ та Мар’яна Богданівна Овадюк – вчитель-логопед, фахівець (консультант) ІРЦ Горохівської МР.
Світлана Лич наголосила на важливості всебічного розвитку дитини та підкреслила значимість раннього розвитку, корекції і виправлень порушень мовлення у дитячому віці.
Вчитель-логопед Мар’яна Овадюк детально продемонструвала основні напрями та методи логопедичної роботи, зупинилась на загальній характеристиці мовленнєвого розвитку, функціональних труднощах та інших аспектах. Говорячи про напрями роботи, Мар’яна Богданівна, презентувала ігри та елементи занять для корекції мовлення, практичні завдання для розвитку граматичної сторони мовлення, формування звуковимови, автоматизації, диференціації звуків за допомогою ігор, технік та вправ, а також показала елементи занять логоритміки. Крім того, педагоги мали можливість попрактикувати виконання вправ на формування фонематичного слуху на основі мовленнєвих та немовленнєвих звуків. Висвітлюючи питання альтернативної та додаткової комунікації, доповідач продемонструвала Картки PECS, систему символів Леб, систему Бліс, та ознайомила присутніх з мобільним застосунком – Цифрова інклюзія.
Участь у даному заході взяли вчителі-логопеди, корекційні-педагоги, асистенти вчителів та вихователі ЗДО які працюють з дітьми з особливими освітніми потребами в Горохівській, Мар’янівській та Городищенській громадах.
На завершення зустрічі всі присутні мали можливість отримати професійні відповіді на всі питання, що стосуються роботи з дітьми з особливими освітніми потребами.
Матеріали семінару можна переглянути за покликанням:
https://drive.google.com/drive/folders/1Ftl-xfGe4RJ-xZDg6-BgA0RDqB_i47sf

Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
bottom of page