top of page

Семінар на тему: «Особливості викладання інтегрованого курсу «Пізнаємо природу» у 2022-2023 навчальному році»

14 вер. 2022 р.

Виходячи із потреб сьогодення, метою природничої освітньої галузі є формування в учнів природничо-наукової компетентності як базової та відповідних предметних компетентностей як обов’язкової складової загальної культури особистості і розвитку її творчого потенціалу на основі компетентнісного, діяльнісного, інтегративного, особистісно-орієнтованого, дослідницького, проблемно-ситуативного, диференційованого та рефлексивного підходів до освітнього процесу.
14 вересня 2022 року у форматі онлайн був проведений семінар на тему: «Особливості викладання інтегрованого курсу «Пізнаємо природу» у 2022-2023 навчальному році».
Олеся Вітинська, консультант ЦПРПП, акцентувала увагу на пріоритетних напрямах освітньої діяльності, актуальних питаннях викладання курсу «Пізнаємо природу» у новому навчальному році, роз’яснила особливості програм та підручників авторів Д. Біди і Т. Коршевнюк та основні види оцінювання у 5 класі Нової української школи. Важливим є виділення ключових тем, що дасть можливість оптимізувати вивчення предмету. Наголосила, що недопустимою є надмірна інтенсифікації інтелектуального розвитку п’ятикласників, а доцільною є організація освітнього процесу, орієнтованого на зону найближчого розвитку школяра.
Присутні обмінялися думками з питань організації навчальної діяльності в умовах поєднання різних форм організації освітнього процесу, проблеми відсутності паперових версій підручників, необхідності мотивації школярів до навчання.

Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
bottom of page