top of page

Робоча зустріч працівників психологічної служби ЗЗСО та ЗДО Горохівщини

6 жовт. 2022 р.

Відповідно до плану роботи Центру професійного розвитку педагогічних працівників Горохівської міської ради 6 жовтня 2022 року психологом Мариною Сокол було проведено робочу зустріч з працівниками психологічної служби Горохівщини.
Крім практичних психологів і соціальних педагогів закладів загальної середньої освіти та закладів дошкільної освіти на зустрічі були присутні психолог-консультант Інклюзивно-ресурсного центру, соціальний педагог Горохівського фахового коледжу та психолог Психоневрологічного інтернату.
Зустріч відбулась у форматі ZOOM конференції.
Під час роботи були обговорені наступні питання:

 Всеукраїнський конкурс авторських пограм практичних психологів та соціальних педагогів “Нові технології у Новій українській школі” у номінації “Профілактичні програми”.

 Участь громади у психологічному проєкті «Психосоціальна і емоційна підтримка та поліпшення громадських служб психічного здоров'я», який реалізується в рамках Проєкту USAID «ГОВЕРЛА». (Курси підвищення кваліфікації)

 Одним з головних питань зустрічі було питання відзначення Всесвітнього дня психічного здоров’я (англ. World Mental Health Day). Відзначати цей день 10 жовтня щорічно запропонувала Всесвітня організація охорони здоров'я задля підвищення рівня обізнаності про проблеми психічного здоров'я та мобілізації зусиль на підтримку кращого психічного здоров'я. Цей день був вперше відзначений 10 жовтня 1992 року за ініціативою Всесвітньої федерації психічного здоров'я, глобальної організації з психічного здоров'я (англ. World Federation for Mental Health).

 Колеги обговорили можливі варіанти просвітницької роботи у своїх закладах освіти та поділились ідеями та пропозиціями щодо подальної спільної роботи.
По завершенні зустрічі всі учасники отримали презентацію з необхідними матеріалами для роботи.

Нагадаємо, що за даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), психічне здоров'я - це стан благополуччя, в якому людина може реалізувати свій власний потенціал, справлятися зі звичайними життєвими стресами, може продуктивно і плідно працювати і мати можливості робити внесок у життя своєї спільноти.

Тому, кожен з нас повинен дбати не тільки про своє фізичне, але і психічне здоров’я, щоб мати можливість дбати про інших і бути корисним своїй країні.

Бережіть себе, своїх рідних і Україну!
Мирного нам неба!!!

Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
bottom of page