top of page

Психологічний тренінг в рамках проєкту «ГОВЕРЛА» з Горохівськими сонцелюбами

1 вер. 2022 р.

Страхіття війни дуже негативно впливає на самопочуття та психічне здоров’я всіх українців. Особливу тривогу відчувають люди з особливими потребами, особи з інвалідністю та їх родини.
Допомогти учасникам Громадської організації «Благодійна місія «Сонце любові» зменшити тривогу спровоковану війною, прийшла психологиня Центру професійного розвитку педагогічних працівників Горохівської міської ради Марина Сокол.
Зустріч з сонцелюбами відбулась у рамках реалізації проєкту «Надання психосоціальної та емоційної підтримки населенню та покращення в громаді якості надання послуг з психічного здоров'я» Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», в якому Марина Сокол є старшим психологом.
Вищезгаданий захід відбувся в теплій, дружній атмосфері довірливого спілкування та професійної підтримки. Психологиня розповіла всім присутнім особливості переживання людиною стресових подій, зазначила, що негативні емоції (такі як страх, тривога, паніка, відчай) і реакції нашого тіла (сльози, розлади травлення, порушення сну та ін.) є нормальними реакціями на ненормальні події війни. Також наголосила на тому, що кожна людина має свої сильні сторони і можливості у подоланні життєвих труднощів, проте в кризових ситуаціях деякі люди є особливо вразливими та потребують додаткової підтримки, тому не варто соромитись просити про допомогу. Крім того, учасники тренінгу ознайомились з дихальними вправами та медитативними техніками із залученням уяви які можна використовувати задля стабілізації свого емоційного стану під час стресових подій.
Очільниця організації Ольга Дубінська щиро подякувала за можливість отримати фахову психологічну підтримку і радо сприятиме подальшій співпраці і турботі про психічне здоров’я своїх друзів.


Нагадуємо, що кожен житель і гість Горохівської громади має право і можливість отримати безкоштовну, фахову першу психологічну допомогу.
Для цього Ви можете звернутись в Міську раду або особисто до психолога Марини Сокол (0673208180).


Р.S. Проєкт «Надання психосоціальної та емоційної підтримки населенню та покращення в громаді якості надання послуг з психічного здоров'я» реалізується Громадською організацією «Асоціація інноваційної та цифрової освіти» за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Проєкту USAID «ГОВЕРЛА». Метою даного проєкту є можливість надання психологічної допомоги різним категоріям населення.
Наразі в рамках проєкту створено 3 курси: для освітян, соціальних працівників та для держслужбовців (посадових осіб) відповідальних за соціально-гуманітарні питання в громаді щодо першої психологічної допомоги. Всі бажаючі можуть безкоштовно отримати надзвичайно цінні знання пройшовши навчання за цими курсами на сайті Академія громад України https://hromada.academy

Покликання на курси:
- для соціальних працівників https://hromada.academy/courses/kurs-dlya-socialnih-pracivnikiv-persha-psihologichna-dopomoga-dlya-doroslih
- для освітян https://hromada.academy/courses/kurs-dlya-osvityan-persha-psihologichna-dopomoga-dityam
- для держслужбовців, посадових осіб, відповідальних за соціально-гуманітарні питання в громаді https://hromada.academy/courses/kurs-dlya-posadovih-osib-vidpovidalnih-za-socialno-gumanitarni-pitannya-v-gromadi-kurs-z-organizaciji-poslug-psihichnogo-zdorov-ya-ta-psihosocialnoji-pidtrimki-v-gromadi


Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
bottom of page