top of page

Психологічна підтримка внутрішньо переміщених осіб

7 квіт. 2022 р.

Війна! Яке жахливе слово! Як би нам хотілося його не знати. Як би ми хотіли, його забути… Але… нажаль….. війна прийшла на нашу землю, у наш дім і принесла з собою невимовний біль і втрати…
Про війну важко говорити…. Але потрібно…

Під час війни діти і дорослі можуть не раз ставати жертвами різноманітних жахливих подій, що травмують психіку. Допомогти людям, які були вимушені покинути свої домівки, справитись з психологічною травмою війни готова команда психологів Горохівщини:
Марина Сокол - Психолог Центру професійного розвитку педагогічних працівників Горохівської міської ради
Мар’яна Козош – практичний психолог Холонівської гімназії, корекційний педагог Горохівського ліцею №1 ім. І.Я.Франка
Мар’яна Давидюк - практичний психолог Горохівського ліцею №1 ім. І.Я.Франка, практичний психолог ЗДО «Сонечко» м. Горохів.
Оксана Фесенко (Луговська)–– практичний психолог та соціальний педагог Горохівського ліцею №2.

Наші психологи пройшли навчання за програмою: «Діти та війна:
Техніки зцілення», яка була створена для того, щоб допомогти дітям та дорослим, які пережили події війни, стрес та переселення (деталі про програму в кінці статті).

31 березня 2022 року стартувала перша доросла група підтримки внутрішньо переміщених осіб з якими працюють Марина Сокол та Мар’яна Козош.
11 квітня 2022 року розпочнуть надавати психологічну підтримку групі підлітків Мар’яна Давидюк та Оксана Фесенко.

Учасники групи зустрічаються двічі на тиждень, тривалість заняття 2 год. Відвідування всіх 7 зустрічей допоможе учасникам стабілізувати свій емоційний стан, позбутись повторюваних переживань, уникань та надмірної збудливості, мінімізує можливість розвитку посттравматичного стресового розладу.
На групі ми гарантуємо теплу, приймаючу, довірливу атмосферу, познайомимо учасників з дієвими методами і техніками самопідтримки, розвинемо корисні вміння та навички самодопомоги та стресостійкості. Програма ефективно працює з дорослими та дітьми від 7 років.



Про програму:
Програма була розроблена в 1999 році в рамках співпраці Інституту психіатрії (Лондон, Велика Британія), Центру кризової психології (Берген, Норвегія). Навчальна методика розроблена на основі доказового когнітивно-поведінкового підходу терапії посттравматичних розладів у дітей.
Методику апробовано у низці країн, що були охоплені війною чи постраждали від природних стихійних лих (Греція, Туреччина, Шрі-Ланка, Косово, Сирія тощо).
З 2014 року застосовується в Україні. Має гриф Міністерства освіти України.
Наші психологи пройшли навчання у досвідчених тренерів, психологів Благодійного фонду «Надія по всьому світу»
https://hopeww.org.ua/vidbuvsya-drugyj-onlajn-trening-dlya-spetsialistiv-za-programoyu-dity-ta-vijna/


Для участі у групі психологічної підтримки заповніть форму: https://docs.google.com/forms/d/1xsVGCij20TsMr1QfJiujPP-qGKkiv7DOuRJgyAodpAw/edit
Або зателефонуйте нам:

0673208180 Марина Сокол
0676725183 Мар’яна Козош

0961591464 Мар’яна Давидюк
0972960541 Оксана Фесенко


Війна не проходить безслідно… Потурбуйтесь про себе та своїх дітей!
Ми з Вами!

Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
bottom of page