top of page

Психологи та соціальні педагоги Горохівщини завершили навчання за програмою підвищення кваліфікації : «Психологічна підтримка дітей та дорослих в умовах війни»

30 трав. 2022 р.

31 травня 2022 року психологи та соціальні педагоги Горохівщини завершили навчання за програмою підвищення кваліфікації : «Психологічна підтримка дітей та дорослих в умовах війни».
Навчання було ініційовано та проведено Центром професійного розвитку педагогічних працівників Горохівської міської ради. Програму, метою якої було підвищити рівень компетентності фахівців психологічної служби, щодо роботи з дітьми та дорослими в умовах війни, розробила психолог центру Марина Сокол. Інформаційно-методичним забезпеченням проекту займалась консультант ЦПРПП Ірина Жаловага.
Під час роботи працівники психологічної служби опрацювали наступні теми:
Психологія воєнного часу. Особливості психотравми.
Перша психологічна допомога під час кризових подій.
Переживання втрати близьких людей дітьми різного віку.
Психологічна підтримка педагогів в умовах війни.
А також пройшли серію практичних занять: «Діти та війна: навчання технік зцілення», тренерами яких були психологи Марина Сокол і Мар’яна Козош та Мар’яна Давидюк і Оксана Фесенко, які напередодні пройшли спеціальне навчання.
Під час освоєння нових знань і здобуття нових навичок в групах панувала атмосфера довіри, професіоналізму і доброзичливості. В результаті такого навчання психологи і соціальні педагоги розвинули вміння професійно надавати першу психологічну допомогу в екстремальних ситуаціях; працювати з дітьми, що переживають втрату; ефективно застосовувати професійні знання в практичній діяльності. А також оволоділи техніками стабілізації емоційного стану клієнта та техніками когнітивно-поведінкової терапії у роботі з клієнтами, що переживають посттравматичний стрес.
Учасники впевнені, що здобуті знання і освоєні техніки стануть незамінним інструментом у роботі з дітьми та дорослими, що травмовані подіями війни і допоможуть багатьом людям попередити розвиток посттравматичного стресового розладу.
Щиро дякуємо всім, хто в такий нелегкий час знаходить в собі сили навчати і навчатись.

Директор Центру Ірина Гарбар привітала учасників із завершенням навчального року, вручила всім сертифікати про підвищення кваліфікації та побажала, щоб здобуті знання і вміння принесли користь діткам і дорослим. Також висловила бажання і віру в те, що на наступних зустрічах будуть обговорюватися позитивніші теми і відбудуться вони під мирним небом вільної України.


З вірою в перемогу колектив ЦПРПП Горохівської міської ради

Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
bottom of page