top of page

Профілактика емоційного вигоряння педагогів

21 жовт. 2021 р.

22 жовтня 2021 року педагогічні працівники Скобелківської гімназії взяли участь у психологічному просвітницько – профілактичному тренінгу на тему: «Вчителю, бережи себе! Або як не «вигоріти» на роботі».
Захід відбувся на базі Скобелківської гімназії Горохівської міської ради завдяки співпраці директорки Центру професійного розвитку педагогічних працівників Ірини Гарбар та керівниці навчального закладу Наталії Климюк.
Метою тренінгу, який розробила і провела психолог ЦПРПП Марина Сокол, була профілактика емоційного вигоряння педагогічних працівників.
В ході роботи учасники розглянули визначення, причини та складові емоційного вигоряння, психофізичні, соціально-психологічні та поведінкові симптоми, а також ознайомилися зі стадіями емоційного вигоряння. Всі учасники визначили свій рівень професійного вигоряння за методикою К.Маслач, С. Джексон в адаптації Н. Водоп’янової.
Вправа «Колесо життєвого балансу» дала можливість усвідомити задоволеність різними сферами свого життя, та побачити в якому напрямки варто розвиватись.
Педагоги також практикували дихальні техніки, метою яких було врівноваження психологічного стану та зняття емоційного напруження. Техніка «Позитивного переосмислення» показала гарний результат групової роботи і вміння позитивно вирішувати непередбачені стресові ситуації. «Мозковий штурм (брейнстормінг)» на питання «Що робити, щоб не вигоріти?» згенерував масу ідей і рішень важливих для кожного педагога.
На завершення учасники тренінгу під приємні нотки заспокійливої музики занурились у свій внутрішній світ і трішки помедитували. Потім поділились враженнями від спільно проведеної роботи і запропонували теми наступних зустрічей.
Психолог подякувала директору та педагогам за теплий прийом, активну роботу і плідну співпрацю.

Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
bottom of page