top of page

Професійна спільнота "Молодий психолог"

4 жовт. 2021 р.

5 жовтня 2021 року відбувся семінар-практикум професійної спільноти «Молодий психолог». Темою семінару було «Нормативно-правове забезпечення роботи працівників психологічної служби закладів загальної середньої освіти». Захід відбувся на базі Горохівського ліцею №2, в кабінеті практичного психолога.
Перелік основних Законів, положень, листів, розпоряджень і наказів Міністерства освіти і науки України, листів Інституту Модернізації змісту освіти та інших документів, що регулюють роботу психологічної служби закладів освіти висвітлила психолог Центру професійного розвитку педагогічних працівників Марина Сокол. Учасники семінару отримали електронні покликання на основні документи необхідні для роботи.
Досвідчений практичний психолог, професійний соціальний педагог Оксана Луговська-Фесенко поділилась особливостями ведення документації працівника психологічної служби закладу освіти. Оксана Ярославівна детально розповіла про всі нюанси ведення щоденних журналів практичного психолога та соціального педагога, наглядно продемонструвала правильне оформлення протоколів психодіагностики та консультацій. Також поділилася досвідом складання річних та щомісячних планів роботи. Психологиня звернула увагу молодих колег на основні напрями діяльності психолога та категорії дітей які потребують особливої, пильної уваги працівників психологічної служби.
«Молоді психологи» (працівники психологічної служби з досвідом роботи менше 5 років) Яна Маркевич (Горохівський ліцей №2) і Вікторія Свистун (Скобелківська гімназія) та новопризначені соціальний педагог Оксана Новосад (Звиняченський ліцей) та практичний психолог Вікторія Антонюк (Сілецька та Пірванченська гімназії) високо оцінили важливість отриманої інформації на проведеному семінарі. Учасники отримали відповіді на всі актуальні питання, що стосувалися організації їхньої роботи.
Релаксаційна, медитативна вправа «Водоспад», яку вдалося «прожити» в комфортних умовах, дозволила скинути напруження і відновити внутрішній ресурс.
На завершення всі учасники обмінялись словами вдячності організаторам та дирекції ліцею за створені умови для роботи та подякували Оксані Луговській-Фесенко за її неоціненний багаж знань і досвід, яким вона щиро поділилася.

Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
bottom of page