top of page

Професійна зустріч працівників психологічної служби

2 вер. 2021 р.

03 вересня 2021 року відбулась спільна зустріч працівників Центру професійного розвитку педагогічних працівників (ЦПРПП) та Інклюзивно-ресурсного центру (ІРЦ) з працівниками психологічної служби закладів загальної середньої освіти та закладів дошкільної освіти Горохівської міської ради.
Всі організаційні моменти, щодо проведення даного заходу узгодила директорка ЦПРПП Ірина Гарбар. Також вона познайомила учасників з функціями, цілями і основними напрямками роботи Центру.
Психолог Центру Марина Сокол підготувала і продемонструвала презентацію на тему: «Приорітетні напрямки роботи психологічної служби у системі освіти у 2021-2022 н.р.». Учасники обговорили важливі і актуальні питання розвитку психологічної служби у навчальних закладах громади.
Інформативним і корисним був виступ консультантки Інклюзивно-ресурсного центру, психолога Юлія Савіцької на тему: «Формування спільної траєкторії психологічного супроводу дітей з особливими освітніми потребами».
Після розгляду теоретичних питань учасники зустрічі взяли участь у психологічному просвітницько-мотиваційному тренінгу «Я - Психолог», який провела психолог ЦПРПП. Мета тренінгу: розвиток мотивації працівників психологічної служби, профілактика емоційного вигоряння, усвідомлення своєї важливої ролі у розвитку, навчанні та вихованні учасників освітнього процесу.
Під час тренінгу практичні психологи та соціальні педагоги практикували вправи на знайомство і згуртування колективу, мотиваційні вправи, продовжували асоціативний ряд «Я – психолог, а це означає…», обговорювали проблемні ситуації, що виникають у роботі, визначали сфери особистості в яких людина може досягти найбільших результатів, обговорили плани роботи на майбутнє, переглянули мотиваційний ролик і провели медитативну техніку «Закинутий сад».
Методичними рекомендаціями щодо проведення заходу на рівні громади поділились досвідчений консультант ЦПРПП Олеся Вітинська та директор ІРЦ Світлана Лич. Технічне забезпечення заходу взяли на свою відповідальність і забезпечили консультанти Центру Ірина Жаловага та Олександр Хамула.
Завдяки злагодженій роботі всіх учасників цього заходу зустріч вдалась ефективною і продуктивною. Працівники Центру професійного розвитку педагогічних працівників готові до співпраці зі всіма категоріями педагогічних працівників.

Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
bottom of page