top of page

Предметний інтенсив: «Математика в 5 класі НУШ»

28 лип. 2022 р.

Сьогодні перед системою освіти постали нові виклики, пов’язані із забезпеченням безперервності та правонаступництва реформування базової школи. Майбутній навчальний рік – рік можливостей, змін та викликів для всіх учасників освітнього процесу.
28 липня на освітній платформі «На Урок» за участю консультантки Центру Жаловаги Ірини, відбувся предметний інтенсив: «Математика в 5 класі НУШ».
Метою цієї інтернет-конференції «На Урок» було створити для вчителів, які викладатимуть математику в 5 класі НУШ, умови для вдосконалення власної професійної майстерності заради ефективної взаємодії зі школярами та урізноманітнення навчального процесу.
На конференції були розглянуті питання:
 Розбір модельних програм із математики 5-6 клас (Берлін Ольга)
 Компетентнісний підхід у навчанні на уроках математики в 5 класі НУШ (Жаловага Ірина)
 Діяльнісний підхід в організації дистанційного навчання математики в 5 класі НУШ (Годована Галина)
Жаловага Ірина ще раз ознайомила педагогів із особливостями навчання математики у НУШ, згідно вимог Державного стандарту та відповідно до мети математичної галузі. Були розглянуті поняття «компетентність», «ключові компетентності», «математична компетентність», «компетентнісно-орієнтовані завдання», їх рівні та мета використання. Консультантка поділилася ідеями практичного втілення компетентнісно-орієнтованих завдань на уроках математики у 5 класі НУШ, які допомагають формувати загальну предметну та ключові компетентності. Також Ірина нагадала учителям форми роботи та особливості оцінювання здобувачів освіти.
Спікерка презентувала різні освітні платформи та сайти, які можна використати для підготовки та проведення інтерактивних уроків.
Повне відео виступу можна переглянути тут:
https://www.youtube.com/watch?v=-ZiwSZsM3Aw

Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
bottom of page