top of page

Нарада керівників закладів освіти Горохівської територіальної громади

30 серп. 2022 р.

30 серпня, напередодні початку навчального року відбулася нарада керівників закладів освіти Горохівської територіальної громади.
На нараді обговорили перехід на новий рівень якості освіти і роль Центру професійного розвитку педагогічних працівників у цьому процесі. Гарбар Ірина, директор Центру професійного розвитку педагогічних працівників Горохівської міської ради, наголосила, що станом на 24 лютого в українського вчительства вже була базова готовність, яка дозволила зберегти реформу. Комунікація МОН із регіонами, з керівниками обласних департаментів освіти та з інститутами післядипломної і педагогічної освіти мала виразний акцент на впровадженні НУШ як у 5-му класі, так і в пілоті 6-го класу.
Ця робота з навчання нових стандартів НУШ у 5-х класах триває і зараз, у надскладних умовах війни. Інститути продовжують працювати з педагогами та керівниками шкіл, які прийматимуть у вересні 5-ті класи.
Зі значно більшим випередженням, ніж це було під час реформи НУШ у початковій освіті, створили модельні навчальні програми для 5–6-х класів. В лютому працівниками ЦПРПП Горохівської МР було проведено зустрічі з вчителями громади з метою обговорення та вибору оптимальних підручників та модельних програм для кожного закладу освіти. Але з певних причин вибір цих підручників школами на конкурсі вдалося здійснити тільки в кінці травня — на початку червня. Вибір здійснювався для того, щоб відповідні тиражі для різних видавців можна було профінансувати з держбюджету.

Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
bottom of page