top of page

Навчальний тренінг «Медіаосвіта та медіаінформаційна грамотність в інноваційному освітньому менеджменті»

24 січ. 2022 р.

Відповідно до плану роботи Центру професійного розвитку педагогічних працівників Горохівської міської ради, у рамках співпраці з ВІППО, 25 січня 2022 року відбувся навчальний тренінг «Медіаосвіта та медіаінформаційна грамотність в інноваційному освітньому менеджменті» для першої групи вчителів навчальних закладів Горохівської міської ради.
Захід провели Рудь О. В., старший викладач Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти та Сташенко М. О., кандидат фізико-математичних наук, доцент та завідувач кафедри менеджменту освіти.
У процесі роботи вчителі опрацювали такі питання:
Поняття медіаосвіти та медіаграмотності (основні теорії), визначення.
Зміст та основні завдання медіаосвіти.
Класифікація та функції сучасних медіа: цензура, фейк, джинса, маніпуляція.
Використання прийомів, методів, засобів медіатехнологій для підвищення інтересу учнів до уроків.
Учасники семінару ознайомилися з різними видами медіатехнологій, формами та методами роботи з медіапродуктами, навчились розрізняти поняття «цензура», «джинса», «маніпуляція», а також перевіряти медіаповідомлення. Педагоги з’ясували, як впливає медіа на освітній процес, розглянули особливості використання медіапродуктів і способи формування медіаграмотності на уроках.
Протягом онлайн-заходу вчителі взаємодіяли між собою, активно ставили запитання, виконували практичні завдання.
Наприкінці роботи педагоги отримали навчальні матеріали, які допоможуть їм у практичній діяльності, та завдання для самостійної роботи для узагальнення і систематизації вивченого матеріалу.
Учасники семінару висловили сподівання на подальшу плідну співпрацю та побажали одне одному професійного самовдосконалення.

Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
bottom of page