top of page

Мотивація навчальної діяльності школярів – важлива умова підвищення якості освіти та запорука ефективного навчання

10 трав. 2023 р.

10 травня 2023 року в освітньому центрі «Горохів Хаб» відповідно до плану роботи Центру професійного розвитку педагогічних працівників Горохівської міської ради відбувся семінар заступників директорів закладів освіти громади, на якому був представлений досвід реалізації дослідно-експериментальної роботи колективу Горохівського ліцею №2 «Формування мотивації навчальної діяльності здобувачів освіти в умовах інноваційного освітнього середовища».

Директор Центру Ірина Гарбар акцентувала увагу на обраній темі. Адже визначення причин зниження позитивної мотивації навчальної діяльності, пошук оптимальних шляхів її покращення – це найбільш нагальне завдання в освітній галузі на сьогодні.

Заступник директора з навчально-виховної роботи Горохівського ліцею №2 Валентин Бочковський ознайомив учасників семінару із завданнями, над якими працює колектив ліцею в рамках реалізації дослідно-експериментальної роботи «Формування мотивації навчальної діяльності здобувачів освіти в умовах інноваційного освітнього середовища» та охарактеризував діяльність педагогів на різних етапах. Було розглянуто теоретичні засади проблеми формування позитивної навчальної мотивації, озвучено результати досліджень, що стали основою для організації роботи. Валентин Дмитрович поділився досвідом організації методичної роботи з вчителями у закладі освіти, що стосується формування мотивації навчальної діяльності. Наголосив на важливості проблеми мотивації під час війни в умовах очного, змішаного та дистанційного навчання.

Як підсумок семінару, психолог Центру професійного розвитку педагогічних працівників Марина Сокол дала поради щодо власних кроків учителя до внутрішньої і зовнішньої мотивації.

Засідання семінару проходило в атмосфері доброзичливості та взаєморозуміння. Учасники семінару брали участь у різних видах роботи, мали можливість поділитися досвідом формування навчальної мотивації в своїх закладах освіти.

Дякуємо усім, хто долучився до участі в семінарі. Напрацювання колективу Горохівського ліцею №2 з проблеми «Формування мотивації навчальної діяльності здобувачів освіти в умовах інноваційного освітнього середовища» надзвичайно важливі і будуть впроваджуватися в закладах освіти громади.

Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
bottom of page