top of page

Лікувальна фізкультура та ритміка – ефективна складова інклюзивного навчання

18 жовт. 2023 р.

В рамках співпраці Центру професійного розвитку педагогічних працівників та Інклюзивно-ресурсного центру, 18 жовтня 2023 року в приміщенні освітнього простору «Горохів-Хаб» відбувся семінар «Лікувальна фізкультура та ритміка – ефективна складова інклюзивного навчання».
Розпочала зустріч директор ЦПРПП – Ірина Гарбар, яка представила спікерів та наголосила на важливості постійного підвищення кваліфікації педагогічних працівників.
Світлана Лич, директор «Інклюзивно-ресурсного центру» зупинилась на питанні важливості всебічного розвитку нормотипових дітей та дітей з особливими освітніми потребами. Також представила корекційні програми, які можуть використовувати педагоги у своїй роботі та надихнула педагогів на плідну працю.
Жанна Домбровська, фахівець (консультант) ІРЦ, вчитель-реабілітолог докладно розкрила тему фізичних труднощів, особливостей обстеження порушень та рухових можливостей у дітей. Торкнулася інтелектуальних, мовленнєвих, навчальних та соціоадаптаційних труднощів. Спікерка продемонструвала фізично-моторні вправи, елементи занять для розвитку дрібної моторики, загальної моторики та міжпівкульної взаємодії, техніки та ігри, які допомагають всебічно розвивати дитину.
У зустрічі взяли участь інструктори з ЛФК (лікувальної фізичної культури) та вчителі ритміки, які працюють з дітками з особливими освітніми потребами у Горохівській, Мар’янівській, Берестечківській та Городищенській громадах. Педагоги поглибили та систематизували знання щодо розвитку потенціалу дитини з ООП методами фізично-моторних вправ.
Матеріали семінару можна переглянути за покликанням https://drive.google.com/drive/folders/1P4zoCjoHFBqlIVO2Ip5OObChbcgbLUiC

Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
bottom of page