top of page

Діалоговий майданчик «Розбудова стійкої системи послуг з психічного здоров`я як складова забезпечення добробуту громади»

8 лист. 2022 р.

В межах Ініціативи першої леді України Олени Зеленської, щодо створення Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, 8 листопада 2022 року відбувся Діалоговий майданчик «Розбудова стійкої системи послуг з психічного здоров`я як складова забезпечення добробуту громади».
Крім учасників офлайн-зустрічі в Києві, у онлайн-форматі мали можливість долучилися фахівці, експерти, психологи, представники громад та проєктів у сфері психічного здоров’я. Також взяла участь у заході і наш психолог Центру професійного розвитку педагогічних працівників Горохівської міської ради Марина Сокол.
Захід був проведений за підтримки проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я», у партнерстві з ГО «Безбар'єрність» та спільно з Міністерством охорони здоров’я України.
«Сьогодні говорити про ментальне здоров’я як окрему категорію вже неможливо. Здоров’я може бути тільки цілісним поняттям, яке не варто розділяти на фізичне, ментальне і соціальне. За місяці російського вторгнення стільки всього пережито, втрачено, відчуто, з’явилося стільки нових обов’язків і нової відповідальності. Кожен і кожна із нас нині штаб прийняття рішень. Ці навантаження на психіку можуть датися взнаки. Потрібно піклуватися одне про одного і про самих себе не тільки фізично, а й морально. Це перший крок до ментального здоров’я нації», – наголосила перша леді.
Актуальність послуг із психічного здоров’я та психосоціальної підтримки у громадах є більш ніж високою, а ресурси і можливості громади є надзвичайно цінними. Діалоговий майданчик дозволив учасникам обмінятися досвідом та ознайомитися з успішними напрацюваннями у сфері психічного здоров'я, які можуть у подальшому впроваджуватися у громадах.
Організатори і учасники впевнені, що це був важливий захід, який допоможе у розбудові ефективної системи відновлення та збереження психічного здоров'я українців, а реалізація національної програми допоможе громадянам подолати пов’язані з війною стрес та наслідки пережитих травматичних подій і запобігти розвитку психічних розладів.



Більше про діалоговий майданчик можна прочитати на сайті МОЗ:
http://surl.li/dqntj

Посилання на світлини розміщено у FB пості: http://surl.li/dqntf .

Офіційна сторінка першої леді Олени Зеленської https://www.facebook.com/olenazelenska.official

USAID Ukraine - USAID Україна https://www.facebook.com/USAIDUkraine

Розбудова стійкої системи громадського здоров’я
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02PLphBYrCg6vxC7XQFjw5GQG9m7RGnhnAf4NMXqjPoampQedyfULWgBgA5XLMAJkgl&id=100083104526019

Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
bottom of page