top of page

Директори ЗДО Горохівщини відвідали
психологічний тренінг

17 лют. 2022 р.

Директори ЗДО є педагогічними працівниками і працюючи у сфері людина-людина підпадають під ту категорію спеціалістів, які мають більший ризик емоційно «вигоріти» на роботі. Саме тому, з метою профілактики професійного вигорання, 18 лютого 2022 року психолог Центру професійного розвитку педагогічних працівників Марина Сокол провела авторський просвітницько-профілактичний тренінг під назвою: «Вчителю, бережи себе! Або як не вигоріти на роботі». У тренінгу взяли активну участь 16 директорів закладів дошкільної освіти Горохівської міської ради.
Учасники тренінгу ознайомились з визначеннями «емоційного» та «професійного вигорання», причинами, складовими, психофізичними, соціально-психологічними та поведінковими симптомами та стадіями цього синдрому. Всі присутні мали можливість визначили свій рівень «вигорання» за методикою «Діагностика професійного вигорання» К. Маслач, С. Джексон в адаптації Н. Водоп’янової, давши чесні відповіді на 22 питання опитувальника.
Корисними і цікавими для керівників виявилась вправа «Колесо життєвого балансу», яка дала можливість усвідомити задоволеність різними сферами свого життя, та побачити в якому напрямку варто розвиватись.
Педагоги також практикували дихальні техніки, метою яких було врівноваження психологічного стану та зняття емоційного напруження. Також пропрацювали техніку «Позитивного переосмислення», яка показала гарний результат групової роботи і вміння позитивно вирішувати непередбачені стресові ситуації, що виникають в професійній діяльності. Корисними для усвідомлення були притчі використані психологом у тренінгу, а техніка «Брейнстормінг» допомогла згенерувати ідеї для збереження психічного здоров’я особистості.
Рефлекція заходу показала задоволеність проведеною спільною роботою та бажання і готовність директорів ЗДО щодо подальшої співпраці із Центром професійного розвитку педагогічних працівників.

Щиро дякуємо за активну участь у тренінгу, відповідальне ставлення до своєї роботи та турботу і піклування про своїх колег і вихованців.

Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
bottom of page