top of page

Вітаємо Іванну Здрок з успішним проходженням сертифікації учителів

23 груд. 2021 р.

Нещодавно Державна служба якості освіти повідомила результати сертифікації вчителів початкових класів у 2021 році: всього на сертифікацію цього року зареєструвалися 1 755 учителів, з них 1025 (58,4% ) педагогів до 24 грудня отримають сертифікати, водночас 730 педагогів не змогли пройти всі етапи.
Державна служба якості освіти також опублікувала аналіз процесу сертифікації 2021 року. Розподіл серед сертифікованих учителів такий:
74% працюють у міських школах, 26% – у школах сільських місцевостей;
18% – віком до 30 років, 29% – до 40 років, 37% – до 50 років, 16% – до 62 років;
12% з них – спеціалістів, 19% – мають другу, 24% – першу і 45% – вищу кваліфікаційні категорії;
10% мають педагогічне звання “учитель-методист”, 19% – “старший вчитель”, 71% – не мають звання.
Дуже приємно, що серед сертифікованих учителів є вчитель початкових класів Сілецької гімназії Іванна Петрівна Здрок. Маючи педагогічний стаж роботи дванадцять з половиною років, Іванна Петрівна добре оволоділа методикою викладання та блискуче пройшла всі три етапи сертифікації. Та головне, учителька має безцінний дар – майстерно передавати свої знання дітям і повсякчас заохочувати своїх учнів до навчання. Її високий професіоналізм у поєднанні зі щирим захопленням своєю справою, молодістю та добрим серцем стали міцним фундаментом у формуванні сучасного педагога.
Щиро вітаємо Вас, Іванно Петрівно, з успішним проходженням сертифікації! Нехай збувається все заплановане, не сповільнюється професійний ріст, а поруч з Вами завжди буде розуміння та щира підтримка колег та рідних!
.
Що відомо про сертифікацію вчителів
Сертифікація – це зовнішнє оцінювання професійних компетентностей вчителів. Її мета – виявити та заохотити вчителів, які володіють методиками компетентнісного навчання і новими освітніми технологіями.

Вчителі беруть участь у сертифікації добровільно і можуть відмовитися від участі на будь-якому її етапі. Сертифікація складається з трьох етапів.

Цікаво! У 2020 році в сертифікації брали участь 1 591 педагог, з яких сертифікацію пройшло 902. Всього за три роки в сертифікації взяли учать 4 170 учителів початкових класів, з яких успішно пройшли 63%, тобто 2 632 педагоги.

Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
bottom of page