top of page

Використання інтерактивних робочих аркушів на уроках математики

10 лист. 2022 р.

Створення дидактичного матеріалу для уроку потребує певного часу та матеріального забезпечення для його виготовлення. Ребуси, кросворди, пазли, ментальні карти, інтерактивні плакати – все це можна створити за лічені хвилини, використовуючи онлайн інструменти для їх створення.
Мета вчителя – побудувати освітнє середовище, у якому мислення учнів та їх здібності будуть постійно розвиватися.

Використання інтерактивних форм та методів навчання сьогодні стає актуальним питанням для сфери освіти.
З їх допомогою можна суттєво підвищити ефективність освітнього процесу, активізувати навчально-пізнавальну та самостійну діяльність учнів і організувати дистанційне навчання..
В умовах сьогодення роботу полегшують різноманітні онлайн-сервіси, які створені для підтримки освітнього процесу за допомогою інтерактивних вправ й ігор та легко інтегрується/вбудовуються як на звичайних аудиторних уроках так і під час онлайн занять. Такі вправи та ігри є загальнодоступними. За допомогою онлайнових вправ та ігор учні можуть перевірити та закріпити свої знання в ігровій формі, що сприяє формуванню їх пізнаваль ного інтересу, мотивації до навчання.
За допомогою онлайнових вправ та ігор учитель може досить легко створювати власні завдання різного типу та розмістити їх на власному освітньому веб-ресурсі (сайті, блозі), ділитися ними у групах та у віртуальних класах.
Однією із таких форм роботи є використання “інтерактивних робочих аркушів”.

11 листопада консультант Центру Жаловага Ірина взяла участь у конференції "Викладання математики у сучасних умовах". Учасники мали можливість ознайомитись із "Використанням інтерактивних робочих аркушів на уроках математики".

Під час свого виступу Ірина поділилася способами використання інтерактивних аркушів у роботі учителя, продемонструвала варіанти інтеграції ІРА в навчальний процес.

Заняття було спрямовано на формування практичних навичок педагогів, адже доповідачка детельно зупинилася на створенні ІРА, показала, як створювати різні типи завдань та запитань, та можливості поширення робочих аркушів для здобувачів освіти.

Переглянути запис трансляції можна за покликанням:

https://naurok.com.ua/conference/math-teach/study

Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
bottom of page