top of page

«Сертифікація 2024: шлях сміливих та успішних»

10 січ. 2024 р.

Відповідно до плану роботи Центру професійного розвитку педагогічних працівників Горохівської міської ради 10 січня 2024 року в освітньому просторі «Горохів Хаб» відбувся круглий стіл: «Сертифікація 2024: шлях сміливих та успішних». Спікерами заходу були: Ірина Гарбар, Ірина Ференц, Надія Фищук, Марина Сокол – працівники ЦПРПП та педагоги ЗЗСО Іванна Здрок, Ірина Зажіцька, Марія Дорощук та Лариса Ютіна.
Нагадаємо, що сертифікація педагогічних працівників – це зовнішнє оцінювання професійних компетентностей педагогічного працівника, що здійснюється шляхом незалежного тестування, самооцінювання та вивчення практичного досвіду роботи.
Метою сертифікації є виявлення та стимулювання педагогічних працівників з високим рівнем професійної майстерності, які володіють методиками компетентнісного навчання і новими освітніми технологіями та сприяють їх поширенню.
Сертифікація складається з трьох етапів, що відбуваються послідовно один за одним, а саме із:
1) незалежного тестування учасників сертифікації (проводить Український та регіональні центри оцінювання якості освіти);
2) самооцінювання учасниками сертифікації власної педагогічної майстерності (проводить Державна служба якості освіти та її територіальні органи);
3) вивчення практичного досвіду роботи учасників сертифікації (проводить Державна служба якості освіти та її територіальні органи).
До кожного наступного етапу допускатимуться ті учасники, які успішно пройшли попередній. Міністерство освіти і науки повідомило, що у 2023 році участь у сертифікації змогли взяти не більше 1500 вчителів початкової школи, а також по 500 вчителів з математики і української мови та літератури.

Приємно повідомити, що Горохівська громада пишається педагогічними працівниками, які наважились і успішно пройшли усі етапи сертифікації. А це:

Здрок Іванна Петрівна, вчитель початкових класів Сілецької гімназії;
Зажіцька Ірина Олександрівна, вчитель початкових класів Озерцівського ліцею;
Дорощук Марія Миколаївна, вчитель початкових класів Горохівського ліцею № 2;
Ютіна Лариса Вікторівна, вчитель української мови та літератури Горохівського ліцею № 2.
Сертифікація педагогічного працівника відбувається виключно на добровільних засадах, тому під час круглого столу спікери заходу мотивували заступників директорів з навчально-виховної роботи підтримувати та заохочувати педагогів закладів освіти до участі у даному випробуванні. Директор ЦПРПП, Ірина Гарбар, проінформувала про етапи, терміни реєстрації, нормативні документи та особливості проходження сертифікації. Консультанти ЦПРПП Ірина Ференц та Надія Фищук акцентували увагу на практичних порадах щодо підготовки до незалежного оцінювання учасників сертифікації учителів математики, історичної та громадянської галузі. Психолог Марина Сокол поділилась техніками подолання надмірного напруження і страху перед хвилюючими подіями та публічним виступом. Педагоги: Іванна Здрок, Ірина Зажіцька, Марія Дорощук та Лариса Ютіна презентували власний досвід проходження всіх етапів сертифікації та секрети свого успіху.
Запрошені спікери заходу отримали подяки Центру професійного розвитку педагогічних працівників Горохівської міської ради за сумлінну працю, високий професіоналізм, участь у сертифікації та поширення власного педагогічного досвіду.
З матеріалами круглого столу можна ознайомитись за покликанням:
https://drive.google.com/drive/folders/1hemXhe0ocx1dogc5l1y6b8ghwaQsc9V8?usp=sharing

Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
bottom of page