top of page

«Домашнє насильство як наслідок впливу гендерних стереотипів на людину»

17 жовт. 2023 р.

17 жовтня 2023 року, відповідно до плану роботи Центру професійного розвитку педагогічних працівників Горохівської міської ради та запиту працівників закладів освіти, в освітньому просторі «Горохів Хаб» відбувся семінар-практикум «Домашнє насильство як наслідок впливу гендерних стереотипів на людину».
На запрошення ЦПРПП до освітян завітали працівники «Волинського обласного центру соціально-психологічної допомоги», які мають великий досвід у роботі з людьми, які страждають від домашнього насильства. А саме:
Дідух Григорій Степанович – директор Волинського обласного центру соціально-психологічної допомоги;
Склезь Тетяна Миколаївна – заступниця директора, завідувачка притулком;
Хом’як Анастасія Анатоліївна – соціальна педагогиня
Артисюк Ірина Вікторівна – соціальна педагогиня.
Михальчук Ліза Юріївна – соціальна педагогиня.

Розпочала захід директор Центру професійного розвитку педагогічних працівників Горохівської міської ради, Ірина Гарбар, яка наголосила на тому, що насильство – це вкрай небезпечне явище, якому не повинно бути місця в сучасному суспільстві.
Тетяна Склезь, торкнулася питань роботи Волинського обласного центру соціально-психологічної допомоги, поділилася контактами та розповіла, що заклад надає послуги особам, які внаслідок стихійного лиха, збройних конфліктів, домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, торгівлі людьми або реальної загрози їх вчинення, перебувають у складних життєвих обставинах і не можуть самостійно їх подолати.
Анастасія Хом’як провела цікаве, насичене практикою та новими знаннями, тренінгове заняття. Торкнулась питань фізичного, психологічного, економічного та сексуального насильства. Учасники почерпнули знання про характерні ознаки та види, причини, прояви, фактори розвитку та наслідки домашнього насилля. Також спікерка наголошувала, що саме гендерні стереотипи можуть виступають однією з причин вчинення насильницьких дій агресора стосовно потерпілої особи.
«Ефективність роботи із запобігання та протидії домашньому насиллю багато в чому залежить від педагогічних працівників закладів освіти. Адже саме завдяки їхній спостережливості за поведінкою та настроєм дітей, а також уважному ставленню до їхніх батьків, можна вчасно помітити симптоми неблагополуччя в сім’ях» - наголосила пані Тетяна.
На завершення заходу, психолог ЦПРПП, Марина Сокол, подякувала спікерам за їхню роботу, за той досвід, яким вони щедро поділились з освітянами та висловила сподівання, що знання і навики психологів та соціальних педагогів допоможуть у вирішенні питань ментального здоров’я учасників освітнього процесу та сприятимуть зменшенню насилля в суспільстві.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpermalink.php%3Fstory_fbid%3Dpfbid0244vXa3zobQHMW4gxNSiung7r8t3ieR5qPhKBhBUFdi2fCo8t3tiB5JxDznuvYaM7l%26id%3D61552167172348&show_text=true&width=500" width="500" height="792" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share"></iframe>

Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
bottom of page