top of page

«Відкриті уроки футболу»

9 жовт. 2022 р.

9 жовтня у Горохові відбулося спортивне дійство в межах соціального проєкту «Відкриті уроки футболу» (Open Fun Football Schools) за підтримки Дитячого фонду УЄФА та Асоціації крос-культурних проєктів (Данія)
Метою заходу є:
• психосоціальна підтримка дітей ВПО, дітей військових ЗСУ, дітей, постраждалих від війни;
• об’єднання і дружба дітей ВПО з місцевими дітьми, соціальна інтеграція;
• інклюзивне середовище, учасники незалежно від рівня здібностей, статі, а також участь дітей з особливими освітніми потребами;
• знання з безпеки в умовах війни;
• філософія масового футболу - радість від гри замість результату будь-якою ціною;
• виховання здорового способу життя;
• розвиток волонтерства;
• активізація місцевих громад через міжсекторні мережі (вчителі, тренери, психологи, фахівці з безпеки, батьки, молодіжні лідери, місцева влада, меценати та інші).
Проект націлений на:
 отримання радості від гри незалежно від рівня здібностей дитини;
 впровадження цінностей здорового способу життя молоді;
 профілактику та подолання дитячої злочинності і конфліктів;
 забезпечення рівного доступу до футболу дівчат, сиріт, дітей із особливими потребами.

Після оголошення про відкриття фестивалю, вітального слова голови Горохівської міської територіальної громади та голови Асоціації футболу Волині, діти взяли участь у руханці, яка була проведена учнями Мирненського ліцею. Після цього під керівництвом вчителів фізичної культури юні учасники, а саме 144 учні, розподілились на умовні 12 локацій де займались різноманітними вправами з волонтерами заходу.
У фестивалі взяли участь 3 команди КДЮСШ імені О. Баламута та наступні заклади освіти:
Горохівський ліцей №1 ім. І.Я.Франка
Горохівський ліцей №2
Мирненський ліцей
Мирківська гімназія
Ощівська гімназія
Пірванченська гімназія
Скобелківська гімназія
Сілецька гімназія
Холонівська гімназія
Тренери-волонтери:
1. Головний волонтер та ведучий заходу – Хамула Олександр Володимирович, консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Горохівської МР;
2. Литвинюк Володимир Святославович, Мирненський ліцей;
3. Матвіюк Юрій Анатолійович, Холонівська гімназія;
4. Левчук Юрій Юрійович, Охлопівська гімназія;
5. Тичинюк Василь Анатолійович, Мирківська гімназія;
6. Павлюк Володимир Ігорович, тренер-викладач КДЮСШ ім. О. Баламута;
7. Русюк Юрій Леонідович, тренер-викладач КДЮСШ ім. О. Баламута;
8. Манзій Андрій Павлович, Горохівський ліцей №1 ім. І.Я. Франка;
9. Лац Валерій Михайлович, Горохівський ліцей №2;
10. Симчук Ігор Васильович, Пірванченська гімназія;
11. Рафалович Василь Петрович, Ощівська гімназія;
Подорожуючи футбольним полем, діти потрапляють також до двох незвичайних секторів – психолога і пожежного.
Психолог Центру професійного розвитку педагогічних працівників Горохівської міської ради, Сокол Марина Володимирівна, провела заняття задля формування позитивного мікроклімату, дружніх стосунків, командного духу, розвитку емпатії та попередження конфліктів.
Представники 9-тої державної пожежно-рятувальної частини управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області Шейник Андрій Леонідович, Лисюк Володимир Юрійович, Міндюк Вадим Анатолійович, Якобчук Роман Петрович, Ящук Марія Ігорівна, ознайомили дітей з правилами пожежної безпеки, особливу увагу звернули на причини виникнення пожеж та їх запобігання, а також розповіли як правильно діяти у випадку пожежі.
Учні мали можливість ознайомитись з професією вогнеборця, краще зрозуміти важливість та героїчність цієї професії.
Рятувальники пожежної частини розповіли школярам про виїзди на ліквідації надзвичайних подій, та як від їх швидкості і злагоджених дій залежить життя людей. Найбільше учням запам’яталась техніка та обладнання пожежного автомобіля, школярі фотографувались поруч та мали змогу роздивитись бойовий одяг, в якому працюють рятувальники.
Це спортивне свято, наповнене вітаннями, радістю, позитивними емоціями доповнили вихованці БДЮТ м.Горохів, подарувавши присутнім танцювальні композиції у виконанні танцювального колективу народного танцю "Калинонька", керівник - Василь Степанович Юрчук та танцювальний колектив сучасного танцю "Мрія" керівник - Леся Ростиславівна Кравчук, а соліст ансамблю " Щедрик", Денис Кусевич виконав пісню «Стефанія», керівник - Людмила Олександрівна Гетьманчук.
Після завершення дійства на юних учасників чекали приємні сюрпризи. Кожній дитині подарували футболку та кепку, освітні заклади громади отримали футбольні м’ячі від Української Асоціації футболу для подальшого заохочення до здорового способу життя та заняття спортом.
Протягом заходу заклади освіти Горохівської громади організували та провели благодійний ярмарок. Виручені кошти, а це майже 30 тисяч гривень, будуть передані на потреби ЗСУ.
Висловлюємо щиру вдячність усім організаторам, меценатам, волонтерам, юним артистам, музичним керівникам, керівникам закладів освіти громади, учасникам та гостям заходу за підтримку. Пам’ятаємо, що разом ми сила.
Мирного всім неба над головою!

Натискайте на покликання , щоб переглянути відео

https://youtu.be/T0gSuu8KcTk

Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
Без імені_edited.jpg
bottom of page